Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism Botosani

Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism Botosani

Suport vizual în terapia copiilor cu autism

Status: Finantat

APCA Botosani dorește să achiziționeze 2 table interactive, care vor avea un rol important în terapia copiilor cu TSA.

 

[ Show more ]

6,093 RON

Sumă:

1

Galantomi:

71

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Aşa cum s-a dovedit în practica de ani de zile, copiii cu TSA sunt prin excelenţă vizuali şi tocmai pe aceast “mare plus” al lor, tehnologia modernă poate construi noi abilităţi şi achizitii, deschizând practic o „ portiţa” extrem de valoroasă, către captarea interesului copilului şi motivarea lui de a lucra.

Suportul vizual are avantaje deoarece este stabil în timp, atrage și susține atenția, scade anxietatea, ajută la concretizarea unor concepte.

APCA Botosani dorește să achiziționeze 2 table interactive care vor avea un rol important în terapia copiilor cu TSA.

Tablele interactive îi vor ajuta pe copiii cu autism să se implice mai mult în procesul de învăţare. Prin intermediul acestora copiii vor avea la îndemână o serie întreagă de instrumente grafice, audio şi vizuale care au rolul să-i captiveze şi să-i ajute să socializeze unii cu ceilalţi.

“Un element cheie al succesului modelării video este că a crescut atenția pe care copilul o acordă în îndeplinirea sarcinilor”, spune Bellini. “Când pui un video, majoritatea copiilor automat își direcționează atenția către sursa video. Și dacă nu ai atenția lor, nu ai nici învățare.”